Rozpis

3-4 fő
80 dkg hovězí svíčkové
3vajíčka
3natvrdo uvařená vajíčka
20 dkg v mléce namočené strouhanky
2svazky petrželky
2stroužky česneku
5 dkg parmezánu (nebo podobného typu sýru)
1mrkev
2opečené kapie
 sůl
mletý peř
mletá paprika

Podobné recepty

Matambre

  • Matambre

Naklepeme si plátky hovězího masa (ale nesmí být příliš tenké). 

Do čerstvých vajíček přidáme v mléce namočenou strouhanku, nakrájenou petrželku, rozdrcený česnek a nastrouhaný sýr. Dochutíme mletou paprikou, dokořeníme pepřem a osolíme.
Tuto masu natřeme rovnoměrně na připravené plátky masa, dále na maso naložíme na proužky nakrájenou mrkev, respektive na něm rozložíme na proužky nakrájenou opečenou papriku (kapii).
Na maso položíme na tvrdo uvařená vajíčka, pevně zavineme, provázkem a smyčkkami stáhneme, zabalíme do alobalu a v jemně osolené vodě vaříme do měkka. Nakonec maso trošičku vymačkáme (aby z něho vytekla voda), nakrájíme na plátky a podáváme.


ostavite komentar