Malinový Koláč S Limetkou V Drobenkovém Těstu

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Sušenky spolu s mandlemi a cukrem rozsekáme elektrickým sekáčkem najemno. Vložíme do mísy, přidáme sůl a rozpuštěné máslo. Smícháme a vložíme do formy na koláč. Pomocí sklenice nebo lžíce těsto rovnoměrně apřimačkneme ke dnu i po stranách formy. V troubě předehřáté na 180 stupňů 10 minut předpečeme. Mezitím připravíme náplň: maliny s cukrem povaříme a pak přes sítko propasírujeme. Malinovou šťávu necháme vychladnout. Žloutky a nastrouhanou kůru z limetky mícháme kuchyňským robotem, až vznikne bílý krém. Přidáme kondenzované mléko a hmotu vyšleháme. Nakonec přidáme i šťávu z limetky. Předpečené těsto necháme trochu vychladnout. Pak jej naplníme krémem, lžící pokapeme malinovou šťávou a špičkou nože kreslíme různé vzory. Vrátíme do trouby. Při teplotě 170 stupňů pečeme 15-20 minut. Krém ztuhne, ale urostře by měl zůstat ještě třaslavý. Je důležité, aby krém při pečení nezhnědl. Vyndáme z trouby a necháme úplně vychladnout. Alespoň na hodinu dáme do lednice. Servírujeme studený, ozdobený šlehačkou, na kterou nastrouháme trochu limetkové kůry.

zpět na seznam