Rozpis

3-4 fő
70 dkg brambor
 bobkový list
2dužinaté papriky (jako na plnění)
2rajčata
1cibule
1svazeček petrželové natě
 máslo
 mouka
 sůl
 pepř
 kmín

Podobné recepty

Maďarská bramboračka - Menu První máj

Brambory nakrájíme na malé kostičky a začneme je vařit ve slané vodě. Přihodíme k nim také pár bobkových listů. Papriky, rajčata cibuli rozkrájíme nadrobno a uvaříme si z toho všeho lečo. Z másla a mouky si uděláme světle hnědou jíšku a zalijeme ji troškou vody. Osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a petrželkou, a nakonec přimícháme i lečo. Z jíšky a leča nám vznikne zahuštění, které vlijeme do polévky, několik minut ještě celé dohromady povaříme a můžeme podávat.

ostavite komentar