Rozpis

3-4 fő
70 dkg cibule
5 dkg másla
3stroužky česneku
1,5litr masového vývaru
2 dl bílého vína
10 dkg strouhaného sýru Gruyère
10-12kousků bagety
 sůl
mletý pepř
1-2bobkový list
2větvičky tymiánu
mletý muškátový ořech
 trochu mouky
 trochu hnědého cukru

Podobné recepty

Lyonská cibulová polévka

  • Lyonska_cibulova_polevka

Na másle osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Přisypeme malé množství hnědého cukru. Přidáme nakrájený česnek a trochu mouky. Několik minut mícháme a pak zalijeme vývarem a vínem.
Dochutíme bobkovým listem, tymiánem a muškátovým oříškem. Osolíme. Vaříme 25-30 minut.
Podáváme s bagetkou se zapečeným nastrouhaným sýrem.

ostavite komentar