Rozpis

3-4 fő
 Polévka:
2lžíce olivového oleje
15 dkg pancetty nebo jiného druhu masitější slaniny
1cibule
2menší bulvy fenyklu
 Čerstvý tymián
1větvička rozmarýnu
2stonky řapíkatého celeru
3stroužky česneku
 Kůrka z parmezánu
15 dkg letní kadeřavé kapusty (kadeřávku)
1 dl suchého bílého vína
10 dkg řýže Orzo (těstovinové rýže)
1,5 l vody
20 dkg zeleného hrášku
1středně velká cuketa
1konzerva fazolí (Cannellini)
 Sůl
 Pepř
 
 Pesto:
1velká bazalka (75 g)
10 dkg opražených piniových oříšků
1stroužek česneku
5 dkg najemno nastrohaného parmezánu
 Cca 1 dl extra panenského olivového oleje
 Sůl

Podobné recepty

Letní minestrone polévka

  • Letni_minestrone_polevka

Ve středně velkém hrnci zahřejeme olej a opečeme nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, česnek, fenykl a řapíkatý celer. Osolíme, přidáme čerstvý tymián a listy rozmarýnu. Pečeme na středně silném stupni do doby, dokud se zelenina nerozvaří. Během pečení přidáme do zeleniny kousek parmezánu, díky kterému polévka získá ještě bohatší chuť.
Umyjeme kadeřavou kapustu (kadeřávek), nakrájíme ji a přidáme do polévky. Zalijeme bílým vínem.
Ve středně velkém hrnci (cca o objemu 1,5 l) uvaříme vodu, osolíme a uvaříme v ní těstoviny. Vývar z těstovin nevylijeme, ale přidáme do polévky. Těstoviny scedíme a odložíme stranou.
Polévku osolíme, opepříme, přidáme do ní zbytek zeleniny: zelený hrášek, nakrájenou cuketu, a nakonec fazole z konzervy. Nakonec vše vaříme až do okamžiku, kdy je veškerá zelenina měkká. Nakonec do polévky přidáme těstoviny.

Mezitím si připravíme pesto: veškeré ingredience vložíme do mixéru, kromě olivového oleje, vše rozmixujeme úplně najemno, aby pesto získalo krémovou konzistenci. Během mixování do toho nepřetržitě přidáváme olej.

ostavite komentar