Kuřecí Sendvič

Světlý
Levný
Průměrný

Příprava

Zbytky uvařeného nebo upečeného kuřecího masa obereme z kostí a přendáme do salátové mísy. Najemno nakrájenou cibuli a česnek podusíme na malém množství olivového oleje, mezitím na další pánvi osmahneme anglickou slaninu, pak ji vyndáme z pánve. Když je cibule trochu měkká, přidáme k ní rajčatový protlak, vše podusíme a přilijeme do hrnce bílý vinný ocet, rajčatovou konzervu, trochu osolíme, osladíme hnědým cukrem, dochutíme worchestrovou omáčkou a chilli omáčkou. Důkladně povaříme, aby se všechny chutě spojily. Tyčovým mixérem omáčku rozmixujeme. Opraženou anglickou slaninu vyndáme z pánve a na její místo dáme obrané kuřecí maso, pak na pánev k masu vrátíme anglickou slaninu. Dvě třetiny rajčatové omáčky zamícháme do masa a anglické slaniny a vše dohromady podusíme. Připravíme si sendvič: housku rozřízneme na polovinu, vyřežeme trochu z vnitřku housky a naplníme ji okořeněným kuřecím masem, na maso naskládáme, co nejvíc je to možné, salátové listy a vše ještě pokapeme malým množstvím barbecue omáčky.

zpět na seznam