Krémová Topinamburová Polévka S Hruškou

Světlý
Střední
Průměrný

Příprava

Ze zeleniny, kterou najdeme v lednici nebo ve špajzce, si připravíme zeleninový vývar: zeleninu očistíme, na malém množství oleje ji krátce osmahneme, přidáme do ní pepř vcelku a zalijeme studenou vodou. Když nám zelenina změkne, tak je vývar hotový. Drobně nakrájenou cibuli krátce osmahneme na másle. Topinambury očistíme, během čištění dáváme do citronové vody, protože hned hnědnou, nakrájíme je na kostky. K cibuli přidáme topinambury a na kostky nakrájené hrušky. Ochutíme muškátovým oříškem a sušeným tymiánem. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, pak 20-25 minut vaříme. Když je vše uvařené, tak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec do krémové polévky přidáme lžící másla a trochu smetany. Ořechy opražíme, pak nasekáme na drobnější kousky a před podáváním nasypeme na polévku.

zpět na seznam