Kořeněný Karamelový Popcorn

Světlý
Levný
Hodně

Příprava

Olej rozehřejeme ve velkém hrnci na středně velkém plameni. Vhodíme do něho 2-3 zrnka kukuřice, přikryjeme, a jakmile puknou, vsypeme do hrnce zbytek kukuřice a okamžitě přikryjeme pokličkou. Když začnou kukuřice pukat, několikrát hrncem zatřepeme a necháme na ohni, než pukání začne řídnout. Vypneme plotnu a sejmeme pokličku z hrnce. Mezitím v kastrolu, na malém ohni rozpustíme máslo a třtinový cukr. Vaříme do chvíle, než začne bublat. Jakmile se cukr úplně rozpustí, přidáme sůl a kajenský pepř. Když je máslový karamel dost mazlavý, přidáme do něj jedlou sodu. Kukuřice pukance nasypeme do pekáče vyloženého pečicím papírem lehce pomazaným olejem. Na popkorn nalijeme karamel a smícháme.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam