Rozpis

3-4 fő
 K přípravě sirupu:
35 dkg cukru
3,5 dl vody
 šťáva z poloviny citronu
 kardamom
 šťáva z poloviny pomeranče
 
 K přípravě těsta:
3vajíčka
7 dkg cukru
2,5 dl rostlinného oleje
 kůrka z jednoho citronu
1čajová lžička z vanilkového extraktu
2 dl jogurtu
3lžíce mouky
22 dkg krupice
5 dkg mletých mandlí
1/2čajové lžičky jedlé sody
2čajová lžička prášku na pečení

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Koláč z krupice, politý sirupem

  • Kolac_z_krupice_polity_sirupem

K přípravě sirupu si připravíme cukr s vodou, kterou uvedeme do varu, následně stáhneme teplotu a nakapeme do vody s cukrem citronovou šťávu a přidáme kardamom.
K přípravě těsta si do pěny vyšleháme vajíčko s cukrem. Poté přidáme všechny tekuté a suché ingredience, a všechny spolu důkladně promícháme ručním mixérem.
Vložíme do trouby a pečeme na 175 stupních po dobu 30-40 minut. Pokud nám piškot již vychladl, tak ho polejeme sirupem. Předtím, než ho začnete krájet, tak ho dejte na několik hodin vychladnout.

ostavite komentar