Koblížky S Ovcem Na Špejli

Střední
Střední
Hodně

Příprava

V mléce si necháme vyběhnout droždí, poté přidáme jeden malý cukr, mouku, vajíčko, vyhněteme těsto, jakmile se začne vše pěkně spojovat, tak přidáme ještě máslo. Necháme těsto vykynout, poté ho vyválíme, vykrojíme na potřebnou velikost a pak ho ještě dalších 15-20 minut necháme kynout. Poté připravené těsto (kousky) ve velkém množství oleje osmažíme. Z již dříve usmažených koblih si vykrojíme (z jejich středu) malé kuličky a ty také osmažíme. Následně je společně s čerstvým ovocem napíchneme a natáhneme na špejle. Poté koblihové kuličky obalíme v roztavené čokoládě, anebo je obalíme ve směsi krystalového cukru se skořicí.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam