Rozpis

3-4 fő
500 g baby kalmárů
1balíček bílé polenty
2stroužky česneku
1svazek petrželky
1cibuli, bílé víno
1 kg rajčat
20 g bazalky
1svazek kopru
1citron
 olivový olej

Podobné recepty

  • Blanšírované mušle ve dvou barvách

    Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s...

    další
  • Černé rizotto - Rijeka

    Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4...

    další
  • Candát na hnědých žampiónech

    Candáta rozkrájíme na kousky odpovídajících rozměrů, osolíme a dáme stranou. Brambory pokrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, potom je rozmačkáme a...

    další

Kalmáry v rajčatové omáčce s bílým vínem s bílou polentou

Kalmáry očistíme. Cibuli opražíme, přidáme petrželku a česnek a ještě pražíme 5 minut. Přisypeme kalmáry a přilijeme bílé víno. Jakmile se odpaří, tak přidáme 2 - 3 lžíce rajčatové omáčky a bazalku. Jakmile se polenta uvaří, vytvoříme uprostřed důlek a kalmáry do ní vložíme.

ostavite komentar