Rozpis

3-4 fő
60 dkg mouky
3,5 dl mléka
30 g droždí
50 g cukru
10 g soli
30 dkg másla
25 dkg cukru
10 dkg kakaa

Podobné recepty

  • Skořicový a ořechový šnek

    Suroviny na těsto zpracujeme v kuchyňském robotu, hotové těsto pak necháme jeden den odpočívat v lednici. Druhý den těsto rozválíme, natřeme rozpuštěným máslem...

    další
  • Čokoládový koláč

    Všechny ingredience dáme do kuchyňského robota a necháme v něm uhníst těsto, které na jeden den odložíme do lednice. Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní...

    další

Kakaový šnek

  • Kakaovy_snek

Máslo necháme zchladit na střední teplotu. Mezi dvěma pečicími papíry z něj rozválíme plát o tloušťce ½ cm. Vrátíme do lednice.
Mléko mírně ohřejeme. Přidáme cukr a necháme vzejít kvásek (rozdrobíme do něj droždí a dáme stranou na 10 minut.)
Mouku smícháme se zbylým cukrem a solí. Přimícháme hotový kvásek a smícháme dohladka. Z těsta vytvarujeme kouli a odložíme ji na hodinu do chladničky. Těsto rozválíme, doprostřed položíme máslový plát, přehneme přes něj okraje těsta tak, aby máslo nikde nečouhalo a pak společně rozválíme. Poskládáme do tvaru obálky a vložíme znovu do lednice. Každou půlhodinu těsto vyndáme a znovu skládáme – celkem 3x, a dáváme pozor, abychom těsto vždy váleli po natočení o 90 stupňů. Po trojím skládání vyválíme těsto o zhruba centimetrové tloušťce. Mírně ho navlhčíme a posypeme směsí kakaa a cukru. Dbáme na to, abychom u okraje těsta nechali asi centimetrovou pluchu. Tu nakonec navlhčíme a spojíme konce kotouče. Zarolujeme a nakrájíme šneky.
Rozmístíme je na plech vyložený pečicícm papírem a vlhkou rukou je trochu stlačíme. Necháme dvě hodiny kynout na pokojové teplotě. Pokud se nám příliš nafouknou, znovu je trochu stlačíme a nakonec je pečeme 20 minut v troubě na 220 stupních.

ostavite komentar