Kachní Stehno S Houbovou A Okurkovou Omáčkou

Střední
Drahý
Průměrný

Příprava

Kachní stehna trošku nařízneme, osolíme, opepříme a na pánvi si předpečeme. Přeložíme na plech, vedle masa rozložíme nakrájenou cibuli, máslo, přilijeme masový vývar, přikryjeme a vložíme do trouby, kde to dále pečeme do měkka 1,5 hodiny na 180 stupních. Ve zbylém výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme na jemno nakrájenou cibulku, zalijeme troškou červeného vína, podle chuti dosolíme, přidáme hořčici a lesní houby. Opepříme a podusíme. K přípravě okurkové omáčky nakrájíme očištěnou a na drobné kostičky nakrájenou salátovou okurku a spaříme horkou vodou. Poté vyndáme a necháme vychladnout. Vaječný žloutek promícháme se smetanou, osolíme, opepříme. Přidáme okurku a s troškou výpeku celé promícháme. Ochutíme citronovou šťávou. Podáváme s vařenými bramborami.

zpět na seznam