Rozpis

3-4 fő
40 dkg kachních jater
1dcl oleje
15 dkg jáhel
10 dkg žampionů
10 dkg směsi lesních hub (mohou být i mražené)
1cibule
1balení čerstvé petrželky
5 dkg másla
1stroužek česneku
0,5 liter masového vývaru
 sůl
mletý pepř

Podobné recepty

Kachní játra s jáhly a lesními houbami

  • Kachni_jatra_s_jahly_a_lesnimi_houbami

Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na kapce olivového oleje, přidáme jáhly, osolíme a okořeníme mletým pepřem a drceným česnekem. Přidáme nakrájenou směs z lesních hub. Zalijeme masovým vývarem a za stálého míchání si z toho uvaříme omáčku. Poté přidáme nakrájené žampiony. Zalijeme dvojitým množstvím vývaru a v přikrytém hrnci 15-20 minut do měkka podusíme. Jakmile jáhly změknou, tak je promícháme s nakrájeným balením čerstvé petrželky a s máslem. Nakrájená játra dochutíme a na trošce oleje je prudce do zlatova opečeme. Při servírování je vložíme na vrch jáhel.

ostavite komentar