Rozpis

3-4 fő
 K přípravě koláčků:
10 dkg másla
10 dkg margarinu
2 dl vody
 špetku soli
1lžíci krystalového cukru
20 dkg mouky
5vajíček velikosti "L" nebo 6 vajíček velikosti "M"
 
 K přípravě krému:
3,5 dl mléka
1,5 dl smetany
7,5 dkg cukru
1vanilkový lusk
1celé vajíčko
3vaječné žloutky
40 g škrobu
 
 K přípravě čokoládové polevy:
1,5 dl smetany
20 dkg čokolády na vaření

Podobné recepty

  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Jeptiška – La religieuse

  • Jeptiska_La_religieuse

Máslo dáme dohromady s margarinem a vodou do jednoho hrnce. Jakmile to začne prskat, tak přidáme cukr a trochu soli, nakonec to posypeme moukou a vařečkou to do hladka vymícháme.
Když už se nám naše těsto pomaličku začíná měnit v kouli, tak hrnec s těstem ještě necháme tak jednu minutku na ohni a těsto v hrnci mícháme a trochu opékáme (opalujeme). Do těsta přidáme vajíčka vyšlehaná ručním mixérem.
Cukrářský plnící sáček naplníme těstem a pomocí něho vymačkáme na jeden větší plech vetší kuličky a na druhý plech menší kuličky, takhle se rovnoměrně upečou ve dvou různých velikostech.

Kuličky vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme je cca 12-15 minut, poté stáhneme teplotu na 180 stupňů. Ještě ale předtím, než je vložíme do trouby, tak je postříkáme troškou vody, protože díky páře, která odpařování vznikne ještě o to více v troubě narostou. 

Mléko a smetanu vlijeme do jednoho hrnce, vyškrábeme do toho semínka vanilkového lusku a začneme na mírném ohni vše vařit. Jakmile se začne mléko vařit, tak to okamžitě stáhneme z plotny.

Jedno celé vajíčko, vaječné žloutky a cukr vyšleháme do pěny, nakonec do toho ještě i nadvakrát přidáme škrob. Vše pořádně do hladka a "leskla" vyšleháme.

Do této vaječné, pěnové směsi pomaličku, opatrně a za neustálého míchání přiléváme mléko, ale musíme dávat pozor na to, aby vajíčka nedostala teplotní šok.

ostavite komentar