Rozpis

3-4 fő
50 dkg hrubé mouky
5 dkg cukru
6 dkg másla
3,5 dl mléka
2 dkg droždí
1kávová lžička soli
3vaječné žloutky
1jablko
1hruška
0,5 dl vína Carizze

Podobné recepty

  • Bryndzové halušky

    K přípravě těsta nastrouháme brambory, z nastrouhaných brambor vytlačíme vodu, pak smícháme s vejcí, vodou a hustotu těsta upravíme moukou.                    ...

    další
  • Kukuűièná pasta

    Vęše uvedené suroviny spoleènì rozmixujeme, vmícháme do toho èerstvou petrželku – a mùžeme podávat.

    další

Jemné řezy z mléčného těsta

Droždí a 1 polévkovou lžíci cukru necháme naběhnout ve 2 dl vlažného mléka. Ostatní cukr rozpustíme ve zbylém vlažném mléce. Uprostřed hromádky mouky vytvoříme důlek, nalijeme kvásek, navrch nasypeme mouku z okrajů důlku a necháme půl hodiny odpočinout. Přilijeme zbylé množství mléka, přidáme rozměklé máslo, cukr, vaječné žloutky a těsto hněteme silnými pohyby tak dlouho, dokud nebude vytvářet bubliny. Propracované těsto vložíme do moukou vysypané nádoby, povrch posypeme moukou, přikryjeme a necháme na teplém místě 50-60 minut vykynout. Vykynuté těsto nakrájíme a vyválíme. Těsto posypeme cukrem a rozetřeme na něm po kouskách máslo. Potom těsto stočíme. Vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané pečící formy ve tvaru srnčího hřbetu a potřeme vajíčkem. Upečeme při teplotě 160-170 °C. Na pánvi rozpustíme malé množství másla a přilijeme trošku vína Cartizze. Vhodíme na drobné kostičky nakrájené ovoce. Ovocnou polevu krátce povaříme a potom ji po lžičkách naléváme na nakrájené řezy. Podáváme posypané práškovým cukrem.

ostavite komentar