Rozpis

3-4 fő
4ks jehněčího kolena
2cibule
15 dkg sušených meruněk
2mrkve
0,5 liter suchého, červeného vína
10 dkg strouhanky
2vajíčka
5-6snítka tymiánu
5-6listů šalvěje
1svazek čerstvé petrželky
5 dkg másla
0,5 dl medu
2-3bobkové listy
 sůl
mletého pepře

Podobné recepty

Jehněčí koleno

  • Jehneci_koleno

Jehněčí koleno naložíme na jednu noc do červeného vína.
Do jednoho plechu přidáme trochu oleje, jehněčí koleno osolíme, opepříme. Vložíme ho na plech, okolo něj rozložíme na větší kousky nakrájenou cibuli, respektive mrkev. Přidáme bobkový list, zalijeme trochou vína, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na  160 stupňů a pečeme cca 1,5 hodiny.
Až maso změkne, sundáme z něho alobal, anebo pokličku a zvýšíme na 15-20 minut teplotu, a tak ho dopečeme.
Na rozehřátém másle si podusíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na jemné kousky nakrájené sušené meruňky, osolíme, opepříme a dokořeníme šalvějí, najemno nakrájeným tymiánem a nakrájenou petrželkou. Posypeme strouhankou, necháme přivést k bodu varu a následně smícháme s vyšlehanými vajíčky. Vyformujeme si malé kopečky, které vložíme do trouby a několik minut pečeme.
Ty pak podáváme k jehněčímu jako přílohu, respektive podáváme pečenou mrkev, anebo okořeněné pečené brambory.

ostavite komentar