Rozpis

3-4 fő
1 kg jablek
mletá skořice
 vanilkový cukr
10 dkg cukru
3vajíčka
15 dkg ořechů
6 dkg cukru
3-4 dl sladkého bílého vína
 rostlinný olej (neutrální chuti)

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Jablečně-ořechový dort z macesových plátků

  • Jablecne_orechovy_dort_z_macesovych_platku

Jablka nastrouháme a smícháme s 10 dkg cukru, se skořicí a necháme odležet. Před použitím ještě z jablečné směsi vymačkáme šťávu.
Rozklepneme si vajíčka a oddělíme je, bílky vyšleháme. Do toho vložíme mleté ořechy, nakonec vyšleháme vaječné žloutky se 6 dkg cukru a vložíme je do vyšlehaných bílků, musíme ale dávat velký pozor, abychom co nejméně narušili pěnu z bílků.
Pánev vymažeme olejem, položíme na ní první plátek macesu, který potřeme olejem a trochu polejeme bílým vínem.
Na maces poté naložíme ořechovou pěnu a jablečnou nádivku, a opět to přikryjeme dalším plátkem macesu, trošku ho potřeme vínem, a pak opět plátek macesu, olej, víno a jablečná nádivka.
Pokračujeme do té doby, dokud nespotřebujeme nádivku. Koláč zeshora uzavřeme buď macesovým plátkem politým olejem a vínem, anebo ořechovou pěnou.
Vložíme do trouby a pečeme na 180 stupních dozlatova.

ostavite komentar