Rozpis

4 porci
 Okurka okurky:
1okurka
2cibule
3lžíce octa
1lžíce krystalový cukr
1lžička kurkumy
1lžička koriandru
1lžička hořčice semena
6-8oko nové koření
4-5bobkové listy
6 dl vody
 
 Hamburgeržemli:
40 dkg chléb mouka
2 dl mléka
2lžíce medu
5 dkg máslo
2vejce
 sůl
2dk droždí
 krystalový cukr
 
 BBQ omáčkou:
10oz rajčatový protlak
10oz Konzervované rajčata
1cibule
2stroužky česneku
1chili pepper
1lžíce jablečného octa
1lžíce worchestershire omáčka
1polévková lžíce hořčice
1lžička Tabasco
1lžička kapalina kouřový aromatický přípravek
1lžíce hnědého cukru
1oranžová
 sůl
mletý pepř
 arašídový olej

Podobné recepty

  • Kuře na víně

    Vyškvaříme 10 dkg na drobno nakrájené uzené slaniny. Dvě kuřecí stehna a polovinu motýlku osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na několik minut vložíme ke...

    další
  • Pečené ořechové kuře s kuskusem

    Na marinádu si smícháme jednu nakrájenou cibuli, čajovou lžičku zázvoru a skořice. Osolíme, opepříme. Zakápneme šťávou z citronu a do marinády naložíme...

    další
  • Falešná tvarohová buchta

    Z 25 dkg mouky, 10 dkg cukru, 10 dkg másla, dvou žloutků, jednoho prášku do pečení a 1 dcl smetany uhněteme a vyválíme těsto a vmačkáme ho do máslem vymazané a...

    další

Hamburgerové housky s barbekjú omáčkou a kyselými okurkami z hadovky

  • hamburgerove_housky_s_barbekju_omackou_a_kyselymi_okurkami_z_hadovky

Na omáčku barbekjú orestujeme na oleji nadrobno nasekanou cibuli a 2 stroužky česneku. Přidáme 100 g rajského protlaku a 100 g rajčat z konzervy. Přidáme 1 nakrájenou čilipapričku, ochutíme trochou jablečného octa, 1 lžící vurster-sosu, lžící hořčice, čajovou lžičkou tabaska, čajovou lžičkou kouřového oleje a lžící hnědého cukru.

Osolíme, opepříme a přidáme šťávu z 1 pomeranče. Podlijeme trochou vody a uvaříme dokrémova. Rozmixujeme. Na hamburgerové housky necháme v 1 dl mléka s 1 lžičkou cukru vzejít 20 g droždí. Ze zbytku mléka, 400 g mouky, 50 g rozpuštěného másla, 1 žloutku a 2 lžic medu uhněteme těsto. Necháme ho 25-30 minut kynout a poté vytvarujeme housky. Necháme dalších 10-15 minut kynout.

Dáme je na olejem vymazaný plech, svrchu potřeme rozšlehaným vejcem v při 190 stupních pečeme 10 minut dočervena. Na kyselé okurky nakrájíme 1 hadovku na kolečka a 2 cibule na tenké plátky. Promícháme a osolíme. V octové vodě povaříme čajovou lžičku kurkumy, čajovou lžičku koriandru, čajovou lžičku hořčičného semínka, 6-8 kuliček kajenského pepře a lžíci cukru. Lehce osolíme. Ještě horký nálev nalijeme na zeleninu. Konzumujeme vychlazené.

ostavite komentar