Rozpis

3-4 fő
20 dkg kvalitní čokolády (hořké a s vysokým obsahem kakaa)
1 dl vody
4pl horké vody
3 dl mléka
2pl hnědého cukru (podle chuti)

Podobné recepty

  • Horká čokoláda

    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Poté, co se rozpustila, ji dochutíme pomerančovým likérém, fazolí Tonka, pokud chceme zvýrazniť čokoládou chuť, tak můžeme...

    další
  • Nápoj z mango s koriandrem

    Kousky mango a vodu nalijeme do mixéru. Mezitím pomalu přidáme lístky koriandru. Podle chuti můžeme vylepšit citrónovou šťávou, medem, cukrovým sirupem nebo...

    další
  • Jahodový osvěžující nápoj s meduňkou

    Očištěné, omyté jahody, šťávu z limetky, a několik listů meduňky dáme do mixéru. Přidáme kokosové mléko a vodu. Rozmixujeme, a pak podle chuti osladíme medem.

    další

Horká čokoláda

  • Horka_cokolada

Na středním plameni ohřejeme vodu. Čokoládu sáme společně s vodou do kovové mísy a rozpustíme na vodní llázni. Až získáme jednolitou hmotu, stáhneme z ohně, přimícháme 4 polévky horké vody a třtinový cukr. Základ horké čokolády můžeme dále ředit mlékem. Ideální poměr na dané množství jsou 3dl horkého mléka, lze ale upravovat podle chuti. Množství je na 4 dávky 1dl hrníčků, vzhledem k hustotě uspojojí chutě i těch největších milovníků čokolády. Lze ihned konzumovat. 
Čokoládový základ můžeme dále dochucovat, například chilli, muškátovým oříškem a skořicí či vanilkou.

ostavite komentar