Rozpis

4 porci
600 g rajčat
1cibule
1stroužek česneku
2lžíce olivového oleje
1okurka
 hrst černých oliv bez pecky
1 dl čeveného vína
 špetka cukru
 sůl
 pepř

Podobné recepty

  • Kachní prsa s brusinkami

    Kůži na 2 kachních prsou nařízneme do kříže, osolíme, opepříme. Rozpálíme pánev, maso položíme kůží dolů a pečeme asi čtyři minuty. Tuk, který se vypeče z kůže...

    další
  • Cuketová polévka

    Na oleji zpěníme nakrájenou jednu cibuli a 1 stroužek česneku a restujeme asi 3 minuty. Pak přidáme na kostky nakrájenou jednu cuketu, jednu oloupanou bramboru...

    další
  • Creme bruelee

    250 ml smetany, 65 g cukru, 4 žloutky, jedno vejce a semínka  jednoho vanilkového lusku  dáme do mísy a důkladně promícháme metlou. Nalijeme do porcelánových...

    další

Gazpacho

  • gazpacho

600g rajčat nařízneme do kříže. Hodíme do vroucí vody a ihned zchladíme. Oloupeme, nakrájime na větší kusy a dáme do mixéru. Přidáme nahrubo nakrájenou jednu okurku, jednu cibuli, jeden stroužek česneku, hrst oliv, 1 dl červeného vína, 2 lžíce olivového oleje, špetku cukru a trochu soli. Vše vymixujeme a necháme vychladit.  Nakonec polévku posypeme hladkou petrželí a nadrobno nakrájenou zeleninou.  Podáváme s opečenou bagetou.

ostavite komentar