Rozpis

4 porci
600 g rajčat
1cibule
1stroužek česneku
2lžíce olivového oleje
1okurka
 hrst černých oliv bez pecky
1 dl čeveného vína
 špetka cukru
 sůl
 pepř

Podobné recepty

  • Creme bruelee

    250 ml smetany, 65 g cukru, 4 žloutky, jedno vejce a semínka  jednoho vanilkového lusku  dáme do mísy a důkladně promícháme metlou. Nalijeme do porcelánových...

    další
  • Treska s bylinkovou krustou a kuskusem

    Nejdřív uvaříme kuskus. Do hrnce dáme vařit 0,5l vývaru. Když se vývar začne vařit přisypeme 100 g kuskusu a hrnec stáhneme z ohně. Po 4 minutách kuskus...

    další
  • Kohout na víne – coq a vin

    1 stehno a 1 prso mladého kohouta překrájíme na větší kusy. 70g mrkve, 70 g celeru, 70g cibule, 40g žampionů a 40g slaniny nakrájíme taktéž na větší...

    další

Gazpacho

  • gazpacho

600g rajčat nařízneme do kříže. Hodíme do vroucí vody a ihned zchladíme. Oloupeme, nakrájime na větší kusy a dáme do mixéru. Přidáme nahrubo nakrájenou jednu okurku, jednu cibuli, jeden stroužek česneku, hrst oliv, 1 dl červeného vína, 2 lžíce olivového oleje, špetku cukru a trochu soli. Vše vymixujeme a necháme vychladit.  Nakonec polévku posypeme hladkou petrželí a nadrobno nakrájenou zeleninou.  Podáváme s opečenou bagetou.

ostavite komentar