Gravet Laks – Čerstvý Marinovaný Losos

Světlý
Drahý
Nízký

Příprava

Lososí filety rozřízneme napůl, poté smícháme sůl, cukr a pepř. 1/3-nou této směsi posypeme spodek mísy a na to položíme kůží směrem dolů polovinu lososa. Posypeme najemno nakrájeným koprem, nastrouháme citronovou kůrku a posypeme zbylými 2/3 směsi cukru, pepře a soli. Na to položíme druhou polovinu lososa, masem směrem dolů, a dochutíme zbytkem kopru a citronové kůrky. Zabalíme do alobalu a vložíme do lednice a minimálně 1 den, ale v lepším případě 2 dny necháme takto naložené odpočívat v lednici. Vaječné žloutky společně s olejem vyšleháme, přidáme hořčici a trošku octu. Osolíme, jemně opepříme. S touto omáčkou následně servírujeme z marinády vytaženého, osušeného a na tenké plátky nakrájeného lososa.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam