Rozpis

3-4 fő
1kus 60-80 dkg lososí filety s kůží
 hrubozrná sůl
15 dkg krystalového cukru
1 dkg nahrubo namletého pepře
2balení čerstvého kopru
1citron
 
 K přípravě omáčky:
4vaječné žloutky
0,5 dl olivového oleje
1lžíce hořčice
 sůl
mletý bílý pepř
 malé množství octu z bílého vína

Podobné recepty

  • Blanšírované mušle ve dvou barvách

    Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s...

    další
  • Černé rizotto - Rijeka

    Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4...

    další
  • Candát na hnědých žampiónech

    Candáta rozkrájíme na kousky odpovídajících rozměrů, osolíme a dáme stranou. Brambory pokrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, potom je rozmačkáme a...

    další

Gravet laks - čerstvý marinovaný losos

  • Gravet_laks

Lososí filety rozřízneme napůl, poté smícháme sůl, cukr a pepř. 1/3-nou této směsi posypeme spodek mísy a na to položíme kůží směrem dolů polovinu lososa.
Posypeme najemno nakrájeným koprem, nastrouháme citronovou kůrku a posypeme zbylými 2/3 směsi cukru, pepře a soli.
Na to položíme druhou polovinu lososa, masem směrem dolů, a dochutíme zbytkem kopru a citronové kůrky. Zabalíme do alobalu a vložíme do lednice a minimálně 1 den, ale v lepším případě 2 dny necháme takto naložené odpočívat v lednici.
Vaječné žloutky společně s olejem vyšleháme, přidáme hořčici a trošku octu. Osolíme, jemně opepříme.
S touto omáčkou následně servírujeme z marinády vytaženého, osušeného a na tenké plátky nakrájeného lososa.

ostavite komentar