Rozpis

3-4 fő
50 dkg tresky
5 dkg másla
6 dkg mouky
3 dl mléka
2vajíčka
mletý bílý pepř
mletý muškátový ořech
 sůl
 malé množství oleje
2mrkve
30 dkg brokolice (zmražené)

Podobné recepty

  • Blanšírované mušle ve dvou barvách

    Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s...

    další
  • Černé rizotto - Rijeka

    Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4...

    další
  • Candát na hnědých žampiónech

    Candáta rozkrájíme na kousky odpovídajících rozměrů, osolíme a dáme stranou. Brambory pokrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, potom je rozmačkáme a...

    další

Gratinovaná treska

Osolené, okořeněné ryby jemně orestujeme na trošce oleje na pánvi, aby získaly jemnou opečenou kůrku, a pak je odložíme stranou.
V rozehřátém másle si osmahneme mouku, zalijeme mlékem a vaříme až nám tato omáčka začne houstnout.
Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.
Sundáme z ohně a vmícháme do toho dva vaječné žloutky, nakonec touto omáčkou polijeme ryby již připravené v zapékací míse.
Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme několik minut dozlatova. Podáváme s dušenou mrkví a brokolicí.

ostavite komentar