Feijoada (Černé Fazole S Dušeným Masem)

Světlý
Střední
Průměrný

Příprava

Namočené fazole uvaříme do měkka v osolené vodě s česnekem, poté je odložíme bokem. V jednom hrnci osmahneme slaninu nakrájenou na kostky, k ní pak přidáme na proužky nakrájené vepřové plecko a na kostky nakrájená uzená žebra. Jakmile se opečou, tak vše vyndáme. V tom samém hrnci si osmahneme najemno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme nakrájenou chilli papričku, nandáme nazpět všechno maso (plecko, uzená žebírka) a slaninu. Osolíme, opepříme, posypeme troškou mleté papriky, přidáme bobkový list a zalijeme vodou, tak aby vše bylo zakryto vodou. Dochutíme octem z bílého vína a vaříme do měkka. Těsně předtím, než to je již úplně uvařené, tak do toho přidáme zvlášť orestovanou a nakrájenou klobásku a také fazole. Důkladně vše povaříme. Když jídlo podáváme, tak jako přílohu servírujeme rýži, na kterou vložíme kousky pomeranče (jako ozdobu) a posypeme ještě i troškou čerstvé petrželové natě.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam