Rozpis

3-4 fő
20 dkg suchých, tmavých fazolí
30 dkg vepřové plece
40 dkg uzených vepřových žebírek
10 dkg uzené slaniny
10 dkg uzené klobásy
10 dkg klobásy chorizo
2cibule
4stroužky česneku
2kusy chilli papričky
1pomeranče
2svazky petržele
1 dl oleje
2-3bobkové listy
 sůl
mletý pepř
 ocet z bílého vína
mletá paprika
 dušená rýže

Podobné recepty

  • Nahý burger

    Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou červenou cibuli, z připravené hmoty vytvařujeme malé karbanátky a v pánvi opečeme do ruda. Mezitím nakrájíme...

    další
  • Hamburgerová pasta

    Opražíme bacon, přidáme maso a pečeme do zhnědnutí masa. Přidáme nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, nalijeme rajčatový protlak, podle chuti...

    další
  • Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

    Maso naložíme do láku. Svíčkovou nakrájíme na větší kostky a kuřecí prsíčka na nudličky. Vepřové maso naložíme do okořeněného oleje. Olej obsahuje směs...

    další

Feijoada (Černé fazole s dušeným masem)

  • Feijoada

Namočené fazole uvaříme do měkka v osolené vodě s česnekem, poté je odložíme bokem. V jednom hrnci osmahneme slaninu nakrájenou na kostky, k ní pak přidáme na proužky nakrájené vepřové plecko a na kostky nakrájená uzená žebra. Jakmile se opečou, tak vše vyndáme.
V tom samém hrnci si osmahneme najemno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme nakrájenou chilli papričku, nandáme nazpět všechno maso (plecko, uzená žebírka) a slaninu. Osolíme, opepříme, posypeme troškou mleté papriky, přidáme bobkový list a zalijeme vodou, tak aby vše bylo zakryto vodou. Dochutíme octem z bílého vína a vaříme do měkka.
Těsně předtím, než to je již úplně uvařené, tak do toho přidáme zvlášť orestovanou a nakrájenou klobásku a také fazole. Důkladně vše povaříme.
Když jídlo podáváme, tak jako přílohu servírujeme rýži, na kterou vložíme kousky pomeranče (jako ozdobu) a posypeme ještě i troškou čerstvé petrželové natě.

ostavite komentar