Rozpis

Na těsto:
13 dkg másla
13 dkg krystalového cukru
25 dkg mouky
1vejce
1balení prášku do pečiva

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Elsaský dort z jablečného vína

Z másla pokojové teploty, krystalového cukru a jednoho celého vejce vypracujeme hladkou směs. Přidáme mouku a prášek do pečiva, těsto prohněteme, vyválíme a přelijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na pečení. Odložíme na chladné místo. Do mírně vroucí vody vsypeme 20 dkg cukru. Přilijeme 5,5 dl jablečného vína. Pudingový prášek rozmícháme v 0,5 dl jablečného vína a nalijeme do vroucího oslazeného vína. Za stálého míchání několik minut povaříme. Na ztuhlé těsto položíme na dílky nakrájená jablka, nalijeme puding ochucený vínem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme asi půldruhé hodiny. Před podáváním necháme alespoň jeden den odležet na chladném místě.

ostavite komentar