Rozpis

3-4 fő
2dýně
15 dkg husích jater
2ks burgundských lanýžů
1litr mléka
5 dkg mouky
5 dkg másla
5 dkg cukru
 sůl
 pepř

Podobné recepty

  • Rajčatová polévka Bélu Ernyeyho

    Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené čerstvá rajčata a rajčatovou šťávu. Přidáme bylinky. Sušená rajčata přidáme mixované....

    další
  • Houbová polévka s paprikou

    Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na rozpuštěném vepřovém sádle, posypeme mletou paprikou a podlijeme trochou vody. Přidáme na drobné kousky nakrájené...

    další

Dýňová krémová polévka s husími játry, provoněná burgundskými lanýži

Obě dýně rozkrojíme podélně na dvě poloviny a upečeme je při teplotě 160 °C. Rozehřejeme si máslo a zpěníme na něm mouku. Potom k mouce za stálého míchání přilijeme mléko. Z upečené dýně vydloubáme jadérka a přidáme je do mléka. Zužující se část dýně odkrojíme, rozkrájíme ji na kousky a rovněž přidáme do mléka. Osolíme, opepříme a na mírném plameni 5 minut vaříme. Husí játra nakrájíme na nudličky, osolíme je a opepříme, načež je orestujeme na několika kapkách oleje. K polévce přisypeme cukr a pak už ji podáváme ve vydlabané polovině dýně. Před podáváním ji posypeme restovanými husími játry. Z kousku lanýže odkrojíme několik velice tenkých plátků, kterými rovněž ozdobíme povrch polévky. Zbylé lanýže potom nastrouháme na struhadle s malými otvory, abychom jimi mohli posypat jak „talíř” z vydlabané dýně, tak samotnou polévku.

ostavite komentar