Rozpis

3-4 fő
125 ml suchého bílého vína
50 g cukru
2celé skořice
6menších hrušek
175 g změklého másla
20 dkg cukru
75 g hnědého cukru
3velká vejce
2lžičky vanilkové esence
225 g mouky
1lžička jedné sody
40 g mandlové mouky (nebo jemně mletých mandlí)
150 ml mléka

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Dort s pošírovanými hruškami

  • Dort_s_posirovanymi_hruskami

Víno dáme společně s cukrem a skořicí do středně velkého hrnce, ohřejeme. Hrušky oloupeme, ale stopky necháme. Vložíme je do hrnce a dusíme pod pokličkou zhruba 5-7 minut, dokud trochu nezměknou, ale nerozpadají se. Vyndáme je z hrnce a necháme vychladnout.
Máslo a cukr utřeme v misce. Po jednom přidáváme a zapracováváme vejce a vanilkovou esenci. Přidáme mléko, mandlovou mouku a mouku a pořádně promícháme.  
Spojitou dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Těsto nalijeme do připravené formy a vsadíme do něj hrušky jednu po druhé, rovnoměrně a stopkou nahoru. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut – pak ho vyndáme a zakryjeme alobalem. Dáváme pozor, aby stopky alobal nepropíchly. Pečeme dalších 40 minut, otestujeme pomocí špejle. Pokud se těsto nelepí, vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout. Z formy vyndaváme, až když je vlažné. Zcela ho zchladíme a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.


ostavite komentar