Rozpis

3-4 fő
150 g moučkového cukru
1lžíce kukuřičného škrobu
3bílky
1/2lžíce octa
 
200 ml šlehačky
200 ml řeckého jogurtu
1lžičku medu
1vanilkový lusk

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Dort Pavlova s vanilkovým řeckým jogurtem a borůvkami

  • Dort_Pavlova_s_vanilkovym_reckym_jogurtem_a

Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Na plech rozložíme papír na pečení. Cukr a škrob smícháme.
Z bílků vyšleháme se špetkou soli sníh. Postupně do ní přidáváme s cukrem smíchaný škrob. Po každé dávce necháme robot pracovat alespoň 2 minuty na nejvyšších otáčkách. Nakonec pěnu šleháme dalších 5-7 minut, až bude úplně hustá a lesklá.
Z pěny vytvoříme na pečicím papíru kolo a to tak, že obvod necháme trochu vyšší, abychom tím vytvořili místo pro krém. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 minut, až bude sněhová pusinka na povrchu pevá, ale vnitřek zůstane měkký. Troubu vypneme, dveře trochu otevřeme a dort Pavlovu necháme v troubě ještě hodinu. Pokud ho skladujeme ve vzduchotěsné krabici, vydrží jeden den.
Studenou šlehačku vyšleháme dotuha. Jogurt smícháme se semínky z vanilkového lusku a s medem. Opatrně vmícháme šlehačku a pomocí lžíce krém navrstvíme na dort Pavlova. Zdobíme ovocem a ihned servírujeme.

ostavite komentar