Dort „červený Samet“ (Red Velvet)

Obtížný
Drahý
Hodně

Příprava

Máslo vyšleháme společně s cukrem. Přidáme vanilkovou esenci, vajíčka, vyšleháme, přidáme červenou barvu, ocet, podmáslí, kakaový prášek. Přimícháme do toho mouku již smíchanou s práškem na pečení. Vymícháme do hladka a naplníme ním dortovou formu vyloženou pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 190 stupních, po 10 minutách teplotu stáhneme na 175 stupňů a pečeme dalších 30-40 minut. Mezitím si připravíme ingredience potřebnék přípravě krému: rozpuštěnou bílou čokoládu vymícháme s moučkovým cukrem s mascarpone. A když nám piškotové těsto a krém vystydnout, tak krémem natřeme povrch piškotového korpusu. Nakonec dort ozdobíme hoblinkami z bílé čokolády.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam