Rozpis

3-4 fő
4husí stehna
20 dkg pohankové kaše
1,5litru masového vývaru
3stroužky česneku
20 db odpeckovaných sušených švestek
10plátků anglické slaniny (bacon)
15 dkg husího sádla
2 dl vína Egri Bikavér
 sůl
 pepř
 petržel

Podobné recepty

Domácí husí stehna s pohankovou kaší a slaninovými rolkami plněnými sušenými švestkami

Očištěná husí stehna vaříme asi půldruhé hodiny v masovém vývaru. Potom je vložíme do pekáče, zalijeme husím sádlem, vývarem a Egri Bikavérem, načež pekáč zasuneme do trouby, kde je při teplotě 160-180 °C za častého podlévání vlastní šťávou upečeme do zlatova. Švestky zavineme do plátků slaniny a každý plátek fixujeme párátkem. Na malém množství sádla si opražíme pohanku, přisypeme k ní najemno nakrájenou petrželku a rozetřený česnek. Přilijeme Egri Bikavért, rozředíme vývarem z husího masa a do měkka uvaříme. 5 minut předtím, než budeme vyndávat husí pečeni z trouby, k ní přidáme do pekáče slaninové rolky se švestkami a dopečeme obojí společně. Dáváme pozor, aby se nám nic nepřipálilo, ani nevyschlo. Slanina bude nejlepší v tom případě, jestliže v troubě získá jen mírně připečenou barvu. Porci hotové pohankové kaše naložíme doprostřed talíře, na ni položíme do zlatova upečené husí stehno, zalijeme šťávou z husí pečeně, načež přidáme i slaninové rolky se sušenými švestkami – ovšem předtím z rolek musíme vytáhnout párátka.

ostavite komentar