Dánská Marcipánová Věžička

Světlý
Střední
Hodně

Příprava

Smícháme vaječný bílek s moučkovým cukrem a necháme přes noc odstát v ledničce. Do marcipánu vhněteme mandle, přidáme tolik vaječných bílků, abychom získali dobře formovatelnou masu. Nesmí být lepkavá, ani tekutá a nesmí se rozpadávat (trhat). Získanou masu vložíme na 1 hodinu do ledničky, poté z ní nakrájíme 6 proužků a z nich vyválíme malé válečky, 6 kousků. Nejmenší bude mít 10 cm, další bude vždy o 3 centimetry delší. Z proužků (válečků) tvarujeme kroužky. Celkem nakonec si vytvarujeme kuličku, kterou vložíme celkem na vrch věžičky. Kroužky pečeme v troubě na 190 stupních 5-10 minut, právě tolik, aby získaly tu správnou nazlátlou barvu. Když je vyndáme z trouby, tak jsou ještě měkké, ale jakmile vystydnou, tak ztuhnou a můžeme sestavit z kroužků věžičku, kroužky slepíme roztavenou čokoládou.

zpět na seznam