Rozpis

3-4 fő
200 g vajec (asi 3 velká)
120 g cukru
70 g mouky
8 g kakaa
 špetka soli
40 g rozpuštěného másla
 
400 ml smetany ke šlehání
1lžička vanilkové esence
300 g čokolády se 70% obsahem kakaa
8 ml studené vody
 
100 g hořké čokolády na čokoládové třísky

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Čokoládová roláda s čokoládovým krémem

  • Cokoladova_rolada_s_cokoladovym_kremem

Vejce trochu našleháme a vložíme do mísy kuchyňského robotu. Přidáme cukr. Mísu postavíme na kastrol, ve kterém je voda.Nesmí se dotýkat mísy. Zahříváme ve vodní lázni, až se cukr úplně rozpustí a celá směs bude vlažná (nesmí se vařit, protože by se vejce srazila). Směs vyšleháme při vysokých otáčkách během pěti minut vyšlehám do bílé pěny. Stroj vypneme a opatrně k pěně přimícháme se solí smíchanou mouku a kakao. Do rozpuštěného másla zamíchám dvě lžíce kakaové hmoty, a to celé pak opatrně vmíchám do těsta. Těsto rozprostřeme na pekáč vyložený pečicím papírem, vymazaný máslem a posypaný moukou. Vložíme do trouby předehřáté na 190 stupňů. Pečemeasi 10 minut. Hotové těsto je pružné.
Vyklopíme ho na utěrku tence posypanou moučkovým cukrem a ještě teplé ho srolujeme. Takto jej necháme vychladnout.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Pak ji stáhneme z ohně a přidáme studenou vodu a vanilkovou esenci. Mícháme jen do té doby, až čokoláda vodu rovnoměrně vstřebá. Stačí pohyb navíc, a čokoláda se rozpadne. Ušleháme tuhou šlehačku. 3 lžíce z ní rozmícháme s čokoládou a celé pak obratem vmícháme do šlehačky. Vložíme na 15 minut do chladničky. Polovinu krému rovnoměrně rozetřeme na rozbalený korpus a znovu jej srolujeme. Zbytkem krému roládu obalíme a dáme ztuhnout do lednice. Před konzumací posypeme čokoládovými třískami.

ostavite komentar