Cibule Plněná Mletým Jehněčím Masem

Světlý
Levný
Průměrný

Příprava

Cibule nakrájíme ostrým nožem na čtvrtky. Vnější, větší obalové listy cibule vaříme cca 10 minut v horké, slané vodě, poté je vyndáme a vložíme do studené vody. Vnitřek cibulí nakrájíme nadrobno a přidáme společně s nasekanými piniovými oříšky, římským kmínem a koriandrem do mletého masa a namočených housek. Opepříme, a nakonec osolíme. Uvařené cibulové obaly (listy) naplníme mletým masem, potom si ještě připravíme (vymícháme) tamarindovou omáčku s cukrem, vodou, pepřem, skořicí a olivovým olejem. Naplněné cibule naskládáme do hluboké pánve, zalijeme omáčkou a přikryté je vaříme na mírném ohni cca 40 minut.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam