Rozpis

3-4 fő
6velkých cibulí
0,5 kg mletého jehněčího masa
2housky
1svazek čerstvého koriandru
2 dkg piniových oříšků
1 dl tamarindové omáčky
5 dl vody
5 dkg krystalového cukru
1 dl olivového oleje
 sůl
mletý pepř
mletá skořice
mletý římský kmín
mletý koriandr

Podobné recepty

Cibule plněná mletým jehněčím masem

  • Cibule_plnena_mletym_jehnecim_masem

Cibule nakrájíme ostrým nožem na čtvrtky. Vnější, větší obalové listy cibule vaříme cca 10 minut v horké, slané vodě, poté je vyndáme a vložíme do studené vody. Vnitřek cibulí nakrájíme nadrobno a přidáme společně s nasekanými piniovými oříšky, římským kmínem a koriandrem do mletého masa a namočených housek. Opepříme, a nakonec osolíme.
Uvařené cibulové obaly (listy) naplníme mletým masem, potom si ještě připravíme (vymícháme) tamarindovou omáčku s cukrem, vodou, pepřem, skořicí a olivovým olejem.
Naplněné cibule naskládáme do hluboké pánve, zalijeme omáčkou a přikryté je vaříme na mírném ohni cca 40 minut.

ostavite komentar