Rozpis

3-4 fő
25 dkg bílého chřestu
10 dkg zeleného chřestu
1hlávka cibule
1menší brambor
3 dkg másla
1,5 dl sladké smetany
0,5litru zeleninového vývaru
0,5 dl suchého bílého vína
 sůl
mletý pepř

Podobné recepty

  • Dýňová polévka

    Dýni nakrájejte na kostky a 30 minut restujte na olivovém oleji, dokud nezměkne a nezezlátne. Na druhé pánvi rozpusťe máslo s olivovým olejem, přidejte cibuli,...

    další
  • Tomatový krém s paprikou a zavářkou z vajec

    Nakrájenou cibuli a papriku orestujeme na troše oleje. Přidáme rajčatové pyré a spařená a oloupaná rajčata. Posolíme, opepříme a přidáme česnek. Zalijeme...

    další

Chřestový krém

  • Chrestovy_krem

Chřest povaříme v menším kastrolu v mírně oslazeném zeleninovém vývaru, chřestové hlavičky odřízneme a dáme stranou. Nakrájenou cibuli a brambor orestujeme na směsi másla a olivového oleje, přidáme nakrájené chřesty, zalijeme vařící vodou z kastrolu s chřestem, uvaříme doměkka a rozmixujeme. Osolíme, opepříme. Přecedíme a povaříme s trochou bílého vína a sladké smetany. Při servírování přidáme do polévky hlavičky z chřestů.

ostavite komentar