Rozpis

3-4 fő
20 dkg mletého jehněčího masa
30 dkg mletého vepřového masa
30 dkg mletého hovězího masa
2stroužky česneku
 sůl
mletý pepř
 jedlá soda
 olej
 minerální voda
2kusy větších lilků
3kusy větších šťavnatých paprik (kapie)
1cibule
2stroužky česneku
1citron
0,5 dl olivového oleje
 sůl
mletý pepř

Podobné recepty

  • Hamburgerová pasta

    Opražíme bacon, přidáme maso a pečeme do zhnědnutí masa. Přidáme nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, nalijeme rajčatový protlak, podle chuti...

    další
  • Nahý burger

    Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou červenou cibuli, z připravené hmoty vytvařujeme malé karbanátky a v pánvi opečeme do ruda. Mezitím nakrájíme...

    další
  • Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

    Maso naložíme do láku. Svíčkovou nakrájíme na větší kostky a kuřecí prsíčka na nudličky. Vepřové maso naložíme do okořeněného oleje. Olej obsahuje směs...

    další

Čevapčiči

  • Cevapcici

Masa osolíme, opepříme, přidáme rozdrcený česnek, trošičku jedlé sody, pár doušků minerální vody a důkladně propracujeme, promícháme. Z masa vypracujeme malé válečky a na menší pánvi a malém množství olivového oleje je opečeme. Podáváme je a ajvarem a čerstvou, nakrájenou zeleninkou (červená cibule, okurka, paprika, rajče, salát).

Ajvar:

Lilek a papriku upečeme do hněda v troubě a poté je očistíme. V míse je důkladně zpracujeme (vymícháme) společně s najemno nakrájenou cibulí, s rozdrceným česnekem a olivovým olejem. Dochutíme solí, citronovou šťávou a nakonec opepříme. Podáváme s topinkou nebo s čevapčiči.

ostavite komentar