Rozpis

3-4 fő
 Těsto:
70 dkg hladké mouky
30 g čerstvého droždí
1,5- 2 dl mléka (vlažného mléka)
1lžíci cukru
 trošku cukru k přípravě kvásku
3vajíčka
1štipku soli
 olej na pečení
 meruňková marmeláda a moučkový cukr k posypu (při servírování)
 
 Marmeláda:
20 dkg zmraženého rybízu
5 dkg cukr
1nastrouhaná citronová kůrka

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

České lívance s marmeládou z lesních plodů

  • Ceske_livance_s_marmeladou_z_lesnich_plodu

Do vyšlehaných vajíček přidáme jednu lžíci cukru a štipku soli. Přilejeme trošku vlažného mléka, vše promícháme a nakonec přidáme mouku.
Čerstvé droždí necháme vyběhnout ve vlažném a cukrem oslazeném mléce zhruba 10-13 minut, a poté vše přidáme do těsta.
Vše pořádně a důkladně zpracujeme, stále ředíme vlažným mlékem, abychom získali konzistenci nokového těsta. Přikryté těsto necháme 45-60 minut kynout.
Lívance opečeme na pánvi z obou stran, každou pečeme cca 2-3 minuty.
Marmeládu si připravíme tak, že svaříme zmražené ovoce s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrkou.

ostavite komentar