Rozpis

3-4 fő
½ kg cibule
4stroužky česneku
1 kg sépií
½ kg rýže na rizotto
1 dl suchého bílého vína
5 dkg másla
 parmezán
 sůl
 pepř
 polévkové koření
 bobkový list
 rozmarýn

Podobné recepty

Černé rizotto - Rijeka

Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4 polévkových lžících oleje na mírném plameni pomalu orestujeme, načež k ní přidáme i nadrobno nakrájený česnek. Až se nám cibulka začne lesknout, rozkrojíme do ní 1-2 míšky se sépiovým barvivem a dusíme ji dále. Ochutíme polévkovým kořením, mletým pepřem, bobkovým listem a rozmarýnem. Přidáme připravené sépií maso a půl hodiny vaříme. Tuto dobu zároveň využijeme k dušení rýže. Sépie pustí šťávu, kterou, bude-li třeba, můžeme dosolit, potom přidáme zbylé sépiové barvivo, opepříme a několik minut povaříme. Pikantnější chuť můžeme jídlu dodat bílým vínem. K uvařenému ragú přimícháme dušenou rýži a máslo. Zavřeme oheň, přiklopíme pokličkou a necháme krátce odpočívat. Pak už zbývá jídlo jen podávat, ale předtím je samozřejmě posypeme parmezánem.

ostavite komentar