Rozpis

3-4 fő
2 kg černých mušlí
1cibule
2stroužky česneku
4 dkg másla
3 dl bílého vína
1,5 dl smetany
2svazky petrželové natě
1bobkový list
2snítka tymiánu
 sůl

Podobné recepty

  • Černé rizotto - Rijeka

    Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4...

    další
  • Blanšírované mušle ve dvou barvách

    Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s...

    další
  • Candát na hnědých žampiónech

    Candáta rozkrájíme na kousky odpovídajících rozměrů, osolíme a dáme stranou. Brambory pokrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, potom je rozmačkáme a...

    další

Černé mušle se smetanovou omáčkou

  • Cerne_musle_se_smetanovou_omackou

Na rozpuštěném másle si podusíme najemno nakrájenou cibulku, celer a česnek.
Přilijeme víno, okořeníme bobkovým listem a tymiánem.
Přidáme mušle.
Hrnec zakryjeme, několikrát s ním zatřeseme a vaříme mušle 3-4 minuty.
Poté mušle vložíme do zahřáté mísy a scedíme omáčku.
Do omáčky přidáme smetanu a vaříme. Pokud je třeba, tak dosolíme, posypeme nasekanou petrželovou natí. Mušle podáváme polité touto smetanovou omáčkou.

ostavite komentar