Rozpis

3-4 fő
25 dkg mouky
3lžíce cukru
2velké lžíce sádla
2lžíce bílého octu (jablečného nebo z bílého vína)
1vajíčko - velikosti L
 skořice
 sůl
 
 K přípravě krému:
50 dkg čerstvé ricotty
12 dkg moučkového cukru
 ¼ čajová lžička skořice
 šťáva a kůra z pomeranče
 Marsala víno
15 dkg čokolády na vaření, malé čokoládové kapky
 
 Na zdobení:
 červené koktejlové třešně
 nasekané pistácie

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Cannolo

  • Cannolo

Ingredience na těsto dáme do kuchyňského robota. Když se těsto spojí, tak ho zabalíme do potravinářské folie a necháme odpočívat 30 minut.
Těsto rozválíme na plát tenký 3-4 mm, vykrajujeme kroužky, formujeme oválné tvary, které natočíme na nerezové trubičky. Konce těsta slepíme bílkem. Smažíme ve velkém množství oleje.
Ingredience do krému smícháme, vymícháme krém a ten pomocí cukrářského plnícího sáčku plníme do trubiček. Okraje trubiček zdobíme koktejlovými třešněmi a nasekanými pistáciemi.

ostavite komentar