Rozpis

3-4 fő
60 dkg candátího masa
2 dl smetany
40 dkg brambor
1svazeček pažitky
8 dkg másla
15 dkg krevet
1 dl vína Szent György hegyi Olaszrizling
20 dkg hnědých žampiónů
 sůl
 pepř
1svazeček petržele
1 dl mléka

Podobné recepty

  • Černé rizotto - Rijeka

    Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4...

    další
  • Blanšírované mušle ve dvou barvách

    Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s...

    další

Candát na hnědých žampiónech

Candáta rozkrájíme na kousky odpovídajících rozměrů, osolíme a dáme stranou. Brambory pokrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, potom je rozmačkáme a rozmícháme s máslem a svařeným mlékem na bramborovou kaši. Omyté a rozčtvrcené houby osmažíme na oleji, přidáme k nim krevety a rozkrájenou pažitku. Zalijeme trochou vlašského ryzlinku, a až se alkohol odpaří, osolíme a opepříme. Přihodíme oříšek másla, zředíme smetanou a uvedeme do varu. Candáty upečeme na středně silném plameni a klademe je na bramborovou kaši umístěnou doprostřed talíře. Prázdná místa kolem bramborové kaše zaplníme potom ragú z hnědých žampiónů a krevet.

ostavite komentar