Rozpis

3-4 fő
200 g cizrny v konzervě
120 g chobotnice
20 g bílé cibule
20 g česneku
80 g brambor
30 ml olivového oleje
50 ml slunečnicového oleje
 bobkový list
10 g petrželky
 sůl, pepř
20 g krutonů

Podobné recepty

  • Chřestový krém

    Chřest povaříme v menším kastrolu v mírně oslazeném zeleninovém vývaru, chřestové hlavičky odřízneme a dáme stranou. Nakrájenou cibuli a brambor orestujeme na...

    další
  • Dýňová polévka

    Dýni nakrájejte na kostky a 30 minut restujte na olivovém oleji, dokud nezměkne a nezezlátne. Na druhé pánvi rozpusťe máslo s olivovým olejem, přidejte cibuli,...

    další
  • Tomatový krém s paprikou a zavářkou z vajec

    Nakrájenou cibuli a papriku orestujeme na troše oleje. Přidáme rajčatové pyré a spařená a oloupaná rajčata. Posolíme, opepříme a přidáme česnek. Zalijeme...

    další

Cizrnový krém s chobotnicí

  • CIZRNOVY_KREM_S_CHOBOTNICI

Chobotnici dobře omyjeme a vložíme do hrnce, přidáme půlku množství cibule a česnek a petrželku. Zakryjeme a necháme vařit na mírném ohni asi 2 hod. Pokličku nesundáváme

Jakmile je chobotnice uvařená, nakrájíme ji na kostičky

Cibuli a česnek omyjeme

Nakrájíme najemno

Brambory očistíme

Nakrájíme na kostičky

Do hrnce nalijeme olej

Přidáme půlku cibule a později půlku česneku

Následují brambory

Necháme osmažit

Přilijeme trochu teplé vody

Jakmile se voda vypaří, přidáme cizrnu

Přisypeme bobkový list

Zalijeme teplou vodou

Osolíme a opepříme

Připravíme chlebové krutony

Jakmile se směs uvaří, rozmixujeme ji blenderem

Přepasírujeme

Necháme vařit na mírném ohni

Polévku nalijeme do mísy, přidáme nakrájenou chobotnici a ozdobíme chlebovými krutony. Ty jsme ochutili oreganem, solí, pepřem a olivovým olejem a upekli při 200 st.

ostavite komentar