Bramborové Knedlíky (Kuličky)

Světlý
Levný
Hodně

Příprava

Ve slupce uvařené, rozšťouchané brambory důkladně propracujeme (spojíme) s moukou, sádlem a vajíčkem. Osolíme, opepříme a přidáme čerstvě nasekaný kopr. Z takto vzniklé směsi vytvarujeme dva typy knedlíčků. Jedny připravíme do polévky a druhé připravíme k předkrmu. Knedlíčky vložíme do vroucí, osolené vody, kde je během 5-6 minut uvaříme do měkka, poté větší knedlíčky vyndáme, necháme je odkapat a opečeme je na troše másla na pánvi. Připravíme (vymícháme) si zálivku z olivového oleje, hořčice, soli a mletého pepře, kterou poté polijeme listy čerstvého salátu. Na ně potom vložíme opečené knedlíčky a podle chuti si ještě každý může ke knedlíčkům přidat na drobné kostičky nakrájenou opečenou slaninu.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam