Rozpis

3-4 fő
50 dkg vařených brambor ve slupce
20 dkg mouky
5 dkg sádla
2vajíčka
20 dkg tresky (může být i mražená)
1cibule
5 dkg nakládané papriky
0,5 l oleje
1balení rajčat z konzervy (očištěných, bez slupky)
1chilli paprička
1pomeranč
2stroužky česneku
5 dkg strouhanky
 sůl
mletý pepř
 skořice
 oregano
 malé množství krystalového cukru

Podobné recepty

  • Černé rizotto - Rijeka

    Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4...

    další
  • Candát na hnědých žampiónech

    Candáta rozkrájíme na kousky odpovídajících rozměrů, osolíme a dáme stranou. Brambory pokrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, potom je rozmačkáme a...

    další
  • Blanšírované mušle ve dvou barvách

    Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s...

    další

Bramborové knedlíčky s rybí nádivkou

  • Bramborove_knedlicky_s_rybi_nadivkou

Vychlazené, očištěné brambory nastrouháme a vypracujeme společně s moukou, sádlem, dvěma vaječnými žloutky a přidáme trochu soli. Polovinu nadrobno nakrájené cibule osmahneme na trošce oleje, a nakonec na to přidáme nadrobenou tresku. Osolíme, opepříme. Přidáme do toho nadrobno nakrájenou, nakládanou papriku a necháme vše vychladnout.

Vyválíme bramborové těsto a nakrájíme ho na čtverce, do jejich středu naložíme trošku rybí nádivky. Ze čtverců těsta s nádivkou vytvarujeme knedlíky. Knedlíčky obalíme ve strouhance a na středně silném ohni je během několika pár minut dokřupava opečeme.

Mezitím si osmahneme zbytek cibule s česnekem a pálivou chilli papričkou. Přidáme rajčatový protlak a vše zalijeme troškou vody. Osolíme, dokořeníme pepřem, skořicí, oreganem, vymačkáme do toho pomerančovou šťávu, a nakonec přidáme trošku cukru.

Důkladně povaříme a nakonec zahustíme. Bramborové knedlíčky s rybí nádivkou servírujeme společně s omáčkou.

ostavite komentar