Rozpis

3-4 fő
30 dkg kosti z hovězího masa
30 dkg hovězího horního šálu
40 dkg řepy
30 dkg hlávkového zelí
1cibule
1mrkev
1kořen petržele
5 dkg rajčatového protlaku
1citron
2 dl smetany (kyselé)
3 dkg mouky
2-3bobkové listy
1svazek čerstvého kopru
mletý pepř
 pepř vcelku
 sůl
 krystalový cukr
 malé množství oleje

Podobné recepty

Boršč - polévka

  • Borsc_polevka

Maso s kostí vložíme do studené vody a necháme vařit. Přidáme bobkový list, několik celých kuliček černého pepře, respektive sůl. Ve druhé pánvi si na oleji osmahneme na tenké proužky nakrájenou řepu, přidáme k ní rajčatový protlak a vše dochutíme citronovou šťávou a solí. Dusíme do měkka.

V jiném hrnci si osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme na proužky nakrájenou mrkev, další kořenovou zeleninu, několik minut restujeme a poté přidáme na proužky nakrájené zelí. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Přidáme šťávu z dušené řepy a na kousky nakrájené hovězí maso. Zalijeme masovým vývarem a vše přivedeme k varu. Zahustíme směsí mouky se smetanou a trochu pikantní chutě tomu dodáme přidáním citronové šťávy.

Polévku podáváme se smetanou (je polita smetanou) a posypanou čerstvě nasekaným koprem.

ostavite komentar