Rozpis

3-4 fő
15 dkg pohankové mouky
5 dkg hladké mouky
3vajíčka
5 dkg másla
1 dkg droždí (kvasnic)
125 ml mléka
125 ml smetany
 sůl
 olej
 špetka cukru
 smetana
 malé množství kaviáru (černý nebo červený kaviár)

Podobné recepty

  • Bryndzové halušky

    K přípravě těsta nastrouháme brambory, z nastrouhaných brambor vytlačíme vodu, pak smícháme s vejcí, vodou a hustotu těsta upravíme moukou.                    ...

    další
  • Kukuűièná pasta

    Vęše uvedené suroviny spoleènì rozmixujeme, vmícháme do toho èerstvou petrželku – a mùžeme podávat.

    další
  • Jemné řezy z mléčného těsta

    Droždí a 1 polévkovou lžíci cukru necháme naběhnout ve 2 dl vlažného mléka. Ostatní cukr rozpustíme ve zbylém vlažném mléce. Uprostřed hromádky mouky vytvoříme...

    další

Blini - ruské lívance

  • Blini_ruske_livance

Kvasnice s troškou cukru necháme vyběhnout (v kvásek) ve vlažném mléce.
Poté do toho přidáme smetanu, dvě celá vajíčka a jeden vaječný žloutek.
V tomto okamžiku přidáme mouku a vypracujeme těsto.
Necháme cca 20 minut odpočinout, následně do těsta přidáme vyšlehaný vaječný bílek.
Kroužky těsta poté smažíme v rozpuštěném másle s olejem.
Podáváme dohromady se smetanou a kaviárem.

ostavite komentar