Rozpis

3-4 fő
60 dkg černých mušlí
20 dkg zelených mušlí
1celá hlavička česneku
10 dkg čerstvé bazalky
2 dkg pažitky
3 dl zakysané smetany
1svazeček salátu rukkola
2citrony
5 dkg malých třešňových rajčátek
 sůl
 pepř

Podobné recepty

  • Černé rizotto - Rijeka

    Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4...

    další
  • Candát na hnědých žampiónech

    Candáta rozkrájíme na kousky odpovídajících rozměrů, osolíme a dáme stranou. Brambory pokrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, potom je rozmačkáme a...

    další

Blanšírované mušle ve dvou barvách

Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s těmito přísadami potom spaříme (blanšírujeme) oba druhy mušlí. Ze salátu rukkola vytvoříme hnízdečko, do kterého vložíme černé mušle. Kolem dokola urovnáme zelené mušle a vedle nich umístíme dílky citronu. Na zelené mušle potom nakapeme kořeněnou smetanu. Nakonec tuto kreaci ozdobíme třešňovými rajčátky.

ostavite komentar