Rozpis

3-4 fő
2baklažány
3-4ks avokáda
1litr stolního oleje
0,5 dl olivového oleje
10 dkg mouky
2limetky
½paličky česneku
0,5 dl balzámového octa
20 dkg hnědého cukru
0,5 dl červeného vína
 sůl
 tabasco

Podobné recepty

Baklažánové čipy s avokádovým krémem

Baklažány nakrájíme na plátky o síle 1 mm, které po obou stranách pomoučíme a osmažíme v hojném množství rozpáleného oleje. Avokáda oloupeme, zbavíme jadérek, přimícháme k nim česnek, sůl, pepř, šťávu z limetek, olivový olej a tabasco podle chuti, načež z této směsi s pomocí tyčového mixeru umixujeme pěkně hladký krém. Z hnědého cukru, červeného vína a balzámového octa uvaříme hustý balzámový krém a necháme jej vychladnout. Tímto krémem ozdobíme před podáváním talíř. Baklažánové čipy na sebe potom vrstvíme střídavě s porcemi avokádového krému, až nám z nich vyroste věžička. Tu postavíme na talíř a nabízíme k ní italské slané tyčinky – grissini.

ostavite komentar