Rozpis

3-4 fő
1vejce
20 g cukru
100 ml smetany ke šlehání
240 g broskví
40 ml Cointreau
30 ml vína Florio
100 g pomerančů
7 g plátků želatiny
70 ml smetany ke šlehání
20 g vanilkového moučkového cukru
4 g máty
6 ml citronové šťávy

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Broskový aspik c cointreau a omáčkou zabaglione s citronem

  • BROSKVOVY_ASPIK_S_COINTREAU_A_OMACKOU_ZABAGLIONE

Připravíme omáčku zabaglione:

Do vodní lázně dáme žloutky s cukrem, přidáme víno Florio a vše zalijeme smetanou ke šlehání. Přidáme pomerančovou kůru a citron

Vyšleháme šlehačku s cukrem moučkou a přidáme několik nadrobno nasekaných lístků máty

Plátky želatiny vložíme do studené vody

Broskve s vínem a Cointreau zahřejeme v hrnci

Necháme zchládnout a přidáme želatinu

Směs dáme do forem

Necháme 4 hodiny v lednici

Vyklopíme na talíře

Zdobíme omáčkou zabaglione a šlehačkou

ostavite komentar