Rozpis

3-4 fő
100 ml silného espressa
2lžíce brandy
8cukrářských piškotů
120 ml mascarpone
150 ml smetany (min.33%)
1lžíce cukru
150 g borůvky (nebo třešně, malin, jahody)
30 g nastrouhané čokolády

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Borůvkové tiramisu

  • BORUVKOVE_TIRAMISU

Připravte si silné espresso a nechte zchladnout.
Smíchejte s brandy.
Polovinu piškotů přelámejte a dejte do servírovacích sklenic apřelijte polovinou kávy.
V misce smíchejte mascarpone se smetanou a cukrem.
Polovinu směsi dejte do sklenic a přidejte polovinu malin.
Pak přidejte zbývající piškoty, kávu a maliny. Zakončete vrstvou mascarpone.
Posypte hoblinkami čokolády.
Přetáhněte fresh fólií a dejte vychladit na 2 hodiny.
Servírujte ozdobené borůvkami.

ostavite komentar