Rozpis

3-4 fő
 pečlivě vykostěná vepřová hlava s kůží, vcelku
 libový bůček
 sladký sirup (např. českokrumlovský tekutý karamel, anglická melasa, datlový sirup)
 vepřový rub (suchá marináda na vepřové maso)
 grilovací rub z pepře (suchá marináda na hovězí maso)
 česnekový granulát (nikoli prášek)
 sůl
 provázek

Podobné recepty

BBQ roláda z prasečí hlavy

  • BBQ_rolada_z_praseci_hlavy

Hlavu rozprostřeme kůží dolů. Potřeme karamelem, posypeme česnekovým granulátem, suchou marinádou na hovězí maso a trochou soli (opatrně, už je i v samotné marinádě). Na hlavu rozložíme tenké plátky bůčku a posypeme ho vepřovým rubem. Vše zavineme, vytvoříme roládu a ovážeme ji potravinářským provázkem. I z vnější strany potřeme roládu sladkým sirupem a posypeme kořením. Upečeme. 

ostavite komentar